Ik ben bekwaam

Ik ben bekwaam
Ik heb met succes parkeerboetes vermeden met mijn uitstekende retorische vaardigheden. Ik ben de aangewezen persoon als je je bus moet fileparkeren. Ik rijd met levensvreugde in een gezinsauto van kwaliteit. Ik ben voor een kleine overheid, lage belastingen, ondernemerschap, ik stem FvD.

Ik ben een bekwaam mens.
Ik ben competent.

Met klantenkaarten bespaar ik voldoende om twee keer per jaar op stedentrip te gaan. Dat alles naast onze vaste familievakantie, twee weken Gran Canaria. Ik ben overal voor verzekerd, dus tuig kan mij niets maken. Ik ben een hardwerkende en efficiënte zakenman. Mijn bazen houden van me.

Maar jij bent de weg kwijt, denk ik zo. Ja, je kijkt wat beduusd.

Ik voer zelf thuis reparatieklusjes uit die niet onderdoen voor die van een professional. Ik maak een simpele doch voedzame maaltijd en ik drink uit een pul. Als mijn zoon homo zou zijn of een zwart meisje mee naar huis zou nemen, zou ik dat in orde vinden. Dat spreekt natuurlijk voor zich, maar ik wil voor de goede orde wel zeggen dat hij geen homo is. En geen zwart meisje date.

Ik ben een tolerant mens.
Ik ben verdraagzaam.

Je kijkt wat beduusd. Volgens mij ben je de weg kwijt.

Er was wat gedoe een paar jaar terug, maar dat hoef ik eigenlijk niet te zeggen. Een milde existentiële crisis, een kleine depressie. Na zes weken huilen keek ik in de spiegel en zei ik: “Kom op, ophouden met die flauwekul, je bent een kampioen.”

Ik was een kwetsbare man.
Zijn wij allemaal zo gevoelig?

Maar jij bent de weg kwijt, absoluut. Ja, je kijkt wat verward.

Dit is een vertaling van dit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s